پرورش قارچ هاي خوراكي
يك نوع كار جنبي يا حرفه اي سود آور است. اين حرفه جذاب در صورت داشتن اطلاعات كافي و آموزش اصولي با هر ميزان سرمايه و در هر مكان سر پوشيده قابل اجرا مي باشد.
آموزش توليد قارچ با شيوه هاي نوين و صحيح فنون راه اندازي و مديريت واحدهاي توليد قارچ توسط مربيان و مدرسان تاييد شده سازمان آموزش فني حرفه اي گامي موثر در جهت موفقيت در توليد است.
امروزه گونه هاي مختلفي از قارچ هاي خوراكي در دنيا توليد و مصرف مي شوند و ميانگين سرانه مصرف جهاني اين ماده غذايي مفيد ۳ كيلوگرم در سال است.
برآورد هزينه هاي جاري توليد قارچ دكمه اي
هزينه هاي توليد قارچ رابطه مستقيم با سيستم توليد قارچ (كيسه اي –كمپوست بلوكي _ استيلاژ …)، مكانيزم توليد(كمپوست ماشيني و كشت و برداشت ماشيني – دستي يا بصورت تأمين مواد اوليه از طريق تعاوني)دارد.
همچنين قيمت مواد اوليه كاه و كلش گندم، كمپوست آماده كشت، خاك پوششي، بذر قارچ، هزينه كارگري، سوخت– انرژي و غيره رابطه مستقيم دارد.
بنابراين محاسبه هزينه هاي توليد مي تواند تغييراتي داشته باشند كه متأثر از نحوه مديريت در كارخانه توليد قارچ است.
سيستم رايج پرورش قارچ در ايران نيمه ماشيني است. يعني كمپوست ماشيني توليد مي شود ولي ساير عمليات بصورت دستي است.
اين موضوع باعث مي شود كه هيچگاه يك كارخانه نتواند تمام نيازهاي كشور را تامين نمايد.
به عبارت ديگر به دليل اينكه بخشي از حرفه قارچ كاري به صورت دستي انجام مي گردد باعث ايجاد محدوديت در توليد واحدهاي بزرگ شده و اصطلاحا نگراني از بابت زياد شدن دست در اين حرفه معني ندارد.
بايد در نظر داشت كيفيت كمپوست از نظر فيزيكي و بيو شيميايي كه بستگي به مواد اوليه مصرف شده و سيستم توليد كمپوست دارد.
همچنين بذر مورد استفاده از نظر گونه و اصلاحات ژنتيكي نقش چشمگيري در مقدار قارچ توليد شده دارد.
كه به همراه مجموع عوامل محيطي و نحوه كنترل آن (رطوبت، دما، تهويه، بهداشت و غيره …) افزايش يا كاهش توليد قارچ را در توليدي هاي قارچ دكمه اي رقم مي زند.
آموزش صحيح توليد قارچ اولين گام در جهت موفقيت است. افزايش عملكرد با آموزش صحيح توليد قارچ.
۱۹:۰۰
- ۷۵ بازديد
- ۰ نظر