آرشیو بهمن ماه 1399

آموزش و مشاوره پرورش قارچ

دوشنبه ۲۴ شهریور ۰۴

روش هاي نگهداري قارچ ( نگهداري قارچ با بخار پز كردن)

 

روش هاي نگهداري قارچ ( نگهداري قارچ با بخار پز كردن)

 

نگهداري قارچ با بخار پز كردن

اين روش شباهت زيادي به روش سفيد كردن دارد فقط به جاي آب داغ و آب سرد از بخار استفاده مي‌شود. سبد مخصوص بخارپز كردن را به نحوي در ظرف آب جوش قرار دهيد كه در تماس با آب نباشد و روي آن قرار بگيرد.

 

قارچ ها را به مدت 2 دقيقه داخل سبد بريزيد. سپس آن‌ها را داخل آب سرد فرو ببريد و بعد آبكشي كنيد. بخار آب جوش باعث تميز شدن، نيم‌پز شدن و سفيد شدن قارچ ها مي شود.

 

قارچ ها را داخل ظرف هاي كوچك پلاستيكي بريزيد و آن ها را داخل فريزر بگذاريد. قارچ ها را مي توانيد هر زمان كه خواستيد در سوپ و يا ساير غذاها مورد استفاده قرار دهيد. اين روش نيز بسيار راحت است و طعم و بافت قارچ ها در زمان نگه داري بيشتر حفظ مي شود. فقط احتمال دارد كه آلودگي هاي روي سطح قارچ ها به اندازه‌ي روش قبل پاك نشوند.

 

روش هاي نگهداري قارچ 3

 

روش هاي نگهداري قارچ 3

 

تفت دادن قارچ

براي اين كار، ابتدا قارچ را هر اندازه و شكلي كه دوست داريد خرد كنيد و بعد در روغن زيتون يا روغن گردو و يا كره سرخ كنيد. فقط قارچ ها را مقداري تفت بدهيد و از پختن آن ها به طور كامل پرهيز كنيد.

 

سپس بگذاريد قارچ ها سرد شوند. داخل بشقاب يا ظرف شيشه اي بريزيد. بعد از سرد شدن قارچ ها را به ظرف هاي كوچك تر مخصوص فريزر منتقل كنيد.

 

به هنگام استفاده قارچ‌ها را به همان شكل در سوپ بيندازيد يا اين كه دوباره آن ها را در روغن يا كره تفت دهيد تا آماده‌ي مصرف شوند.

 

مزيت استفاده از اين روش در اين است كه طعم قارچ به هنگام استفاده بسيار دلچسب است و بسيار راحت هم مورد مصرف قرار مي‌گيرد. ولي در اين روش هواي زيادي وارد ظرف فريزري مي شود و هوا باعث مي شود از كيفيت ماده‌اي كه فريزر مي كنيد، كاسته شود. براي جلوگيري از اين مسئله به هنگام ريختن قارچ‌ها در ظرف كمي با قاشق به آن ها فشار وارد كنيد تا هوا از ميان آن ها خارج شود.

 

روش هاي نگهداري قارچ براي مدت طولاني 2

 

 

روش هاي نگهداري قارچ براي مدت طولاني

براي نگهداري قارچ با تعداد و حجم بالا، روش‌هاي مختلفي وجود دارد. اگر مي خواهيد قارچ هاي تازه‌اي كه خريداري كرده‌ايد را براي مدت زمان طولاني نگه داري و حفظ كنيد، تا هر زمان كه خواستيد از آن‌ها استفاده كنيد، مي توانيد يكي از روش هاي پيشنهادي ما را به كار بگيريد.

 

نگهداري قارچ با جوشاندن در آب و آبليمو

براي نگهداري قارچ خوراكي به مدت طولاني، ابتدا آن را در ابعاد مورد نياز برش داده و مي شوييم. سپس ظرف (قابلمه) محتوي آب را بر روي اجاق قرار مي دهيم و پس از جوشيدن كمي آبليمو به آن اضافه مي كنيم.

 

قارچ هاي شسته شده را كه آبكش كرده ايم درون ظرف در حال جوشيدن مي ريزيم و كمي آنرا هم مي زنيم تا زير و روي آن بطور يكنواخت پخته شود.

 

پس از يك دقيقه قارچ ها را آبكش نموده و درون آب سردي كه از قبل تهيه كرده ايم مي ريزيم و پس از سرد شدن مجددا آن را آبكش نموده و درون فريزر قرار مي دهيم.

 

روش هاي نگهداري قارچ 1

 

 

براي نگهداري قارچ روش‌هاي مختلفي وجود دارد. اگر مي‌خواهيد قارچ هاي تازه‌اي كه خريداري كرده ايد را براي مدت زمان طولاني نگه‌داري و حفظ كنيد به ادامه اين مطلب توجه كنيد.

قارچ يكي از موادي است كه نگهداري اش به مراتب سخت تر از مواد غذايي ديگر است. اگر قارچ ها را چند روز در يخچال يا به صورت خام در فريزر بگذاريد سياه مي شوند.

 

براي نگهداري قارچ روش‌هاي مختلفي وجود دارد. اگر مي‌خواهيد قارچ هاي تازه‌اي كه خريداري كرده ايد را براي مدت زمان طولاني نگه‌داري و حفظ كنيد به ادامه اين مطلب توجه كنيد.

 

وجود آب و پروتئين زياد در قارچ زمينه فساد اين ماده غذايي با ارزش را فراهم مي نمايد و نگهداري آن را مشكل مي سازد. قارچ تازه بيش از 48 ساعت در دماي 20 درجه قابل نگهداري نيست ولي چنانچه آن را در دماي 4 درجه نگهداري كنيم براي مدت يك هفته سالم خواهد ماند. در هواي گرم تابستان مدت نگهداري قارچ از اين هم كمتر مي شود و تقريبا بعد از 24 ساعت دچار بخارزدگي شديد و زردي بيش از حد مي شود موارد بالا درباره قارچ صدفي نسبت به قارچ دكمه اي مصداق بيشتري پيدا مي كند و اين قارچ از ماندگاري كمتري برخوردار است.

 

تخته كوبي

 

تخته كوبي كمپوست

تخته كوبي كمپوست

تخته كوبي يعني فشرده سازي و متراكم نمودن كمپوست به منظور اتصال بهتر اجزاي بستر، جهت حفظ رطوبت و تنظيم سرعت تهويه هوا در كمپوست تا ميسليومهاي قارچ بهتر بتوانند كمپوست را اشغال نمايند. اينكه تخته كوبي انجام شود و يا نشود و چه موقع انجام شود به رطوبت و فشردگي و يا تراكم كمپوست بستگي دارد.

تعريف تراكم مناسب:

نشانه تراكم مناسب اين است كه اگر با پنجه دست كمپوست را فشار دهيد، حالت فنري داشته باشد و پس از برداشتن فشار دست، به حالت اول خود برگردد. اگر كمپوست در اثر فشار دست ارتفاعش (ضخامتش)كمتر نشود، تراكم آن كمپوست زياد است و اگر فشرده شد و ارتفاع آن كمتر شد و به حالت اول برنگشت، تراكم آن كم است.

تعريف رطوبت مناسب:

رطوبت مناسب براي كمپوست آماده مايه زني ۶۷% ذكر شده است. يكي دو درصد كمتر و يا بيشتر مشكل چنداني ايجاد نمي كند.

تخته كوبي را مي توان در زمان هاي ذيل انجام داد:

الف: در روز اول ورود كمپوست

ب: در روز قبل از خاك دهي

ج: هر دو زمان فوق

اگر كمپوستي كه به سالن شما وارد مي شود رطوبت و تراكم آن مناسب باشد، در روز اول ورود به سالن به تخته كوبي نياز ندارد. اگر رطوبت و تراكم آن زياد است، نه تنها به تخته كوبي نياز ندارد، بلكه بايد به طريقي تراكم كمپوست را با چارشاخ زني كم نمود و ساختمان آن را شل كرد. بعضي مواقع دوستان از اين بابت شكايت مي كنند كه در حاليكه دماي سالن را به ۲۴ رسانده اند، دماي كمپوست از ۳۲ پايين تر نمي آيد. يكي از دلايل اينكه دماي كمپوست در سالن از دماي هواي سالن تبعيت نمي كند، همين رطوبت بالا و تراكم زياد كمپوست مي باشد. البته يادآوري مي شود كه دماي كمپوست با تاخير از دماي سالن تبعيت مي كند و اين تاخير گاهي تا ۴۸ ساعت و يا بيشتر هم مي رسد. در حالت معمول دماي كمپوست نبايد بيش از دو درجه از دماي سالن بيشتر باشد.

اگر تراكم و رطوبت كمپوست در بدو ورود كم باشد، براي افزايش تراكم آن بايد در همان روز اول اقدام به تخته كوبي كرد. با تخته كوبي رطوبت و دماي كمپوست حفظ مي شود و ميسليوم ها بهتر مي توانند كمپوست را اشغال نمايند.

با توجه به اينكه در راه حمل از كمپوست سازي تا سالن توليد، بلوكهاي كمپوست فشرده مي شوند، به ندرت در بدو ورود نياز به تخته كوبي پيدا مي شود. اما بعد از اشغال كمپوست توسط ميسليوم ظرف ۱۴ روز، در روز قبل از خاك دهي عموما تخته كوبي ضرورت پيدا مي كند. چون در طي اين مدت قسمتي از كمپوست توسط ميسليومها مصرف شده و به صورت گرما و گاز كربنيك خارج شده است. در نتيجه بافت كمپوست متخلخل، و تراكم آن كمتر شده است.. براي افزايش تراكم كمپوست به حد مورد نياز، قبل از خاكدهي تخته كوبي لازم است، چه روز اول ورود كمپوست تخته كوبي شده باشد و يا نشده باشيد.

چرا تخته كوبي مي كنيم؟

من در طي ۲۰ سال مطالعاتم در منابع تاكيد زيادي بر تخته كوبي نديده ام. مثل ككينگ و رافلينگ، تخته كوبي جزو واجبات نيست. بدون انجام اينها هم مي توان به عملكرد قابل قبولي دست يافت. اگر منظور از تخته كوبي پر نمودن فاصله بلوكهاي كمپوست بعد از چيدن آنها روي قفسه ها است، اين كار ضرورت دارد. چون براي خاكدهي بايد سطح بستر مسطح و يكنواخت باشد. البته اسم اين عمل را مسطح نمودن بستر بگذاريم، با مسماتر است. اصطلاح تخته كوبي براي اين كار، مناسب نيست.

مسطح نمودن بستر را تا قبل از خاك دهي،هر موقع مي توان انجام داد. اگر نيازي به دستورزي براي فشرده سازي بستر و يا كنترل رطوبت آن وجود ندارد، هرچه ديرتر اين عمل مسطح نمودن انجام شود بهتر است. چرا؟

اگر فقط هدف از مسطح نمودن بستر براي اعمال خاك پوششي است، روز قبل از خاك دهي بهترين موقع براي اين كار است. چون كمپوست كاملا توسط ميسليوم قارچ دكمه اي اشغال شده است و خطر آلوده شدن آن توسط عوامل همسطح سازي، خيلي كمتر مي باشد. مطمئن باشيد كه بعد از مايه زني كمپوست، با هر دفعه دستكاري كمپوست، خطر انتقال آلودگي ها به ان بيشتر مي شود. اگر شرايط كمپوست خريداري شده ايده آل است، حتي پلاستيكهاي روي كمپوست ها را هم دست نزنيد. حتي تا روز قبل از خاكدهي، يكبار هم وارد سالن نشويد، مگر براي بررسي بستر از نظر آلودگي ها. چه لزومي دارد كه پلاستيك رويي بلوك را برداريد و باز رويش پلاستيك يك بار مصرف و يا روزنامه آلوده به انواع قارچها و عناصر سنگين و سمي پهن كنيد؟ آخر اين چه كاري است؟ پلاستيك روي كمپوست هم باعث حفظ رطوبت كمپوست مي شود و هم توسط منافذي كه دارد، اجازه مي دهد كه به راحتي تبادل هوا بين بستر و هواي سالن صورت پذيرد. اگر غير از اين بود چرا واحد هاي توليد كمپوست سطح رويي بلوك هارا سوراخ مي كنند؟ فقط براي فاصله زماني چند ساعت حمل؟ قطعا جواب منفي است. چون درطي حمل توسط كاميون، كمپوست ها روي هم چيده مي شوند و آن منافذ هم توسط بلوكهاي فوقاني مسدود مي شود.

كودك در چه سني مي تواند قارچ بخورد؟

      كودك در چه سني مي تواند قارچ بخورد؟

اگرچه نظرات متفاوتي در اين مورد وجود دارد، اما دو نظر متفاوت در اين مورد وجود دارد. يكي مي گويد از دادن قارچ به كودك بايد حداقل تا ۱۰ ماهگي يا بيشتر خودداري كنيم. ديگري معتقد است كه ۶ ماهگي زمان مناسبي براي شروع دادن قارچ به كودك است.

در هر صورت، همه قبول دارند كه قبل از اينكه قارچ به كودك داده شود بايد خوب پخته شود، چون باكتري موجود در آن‌ها در طول فرايند پخت از بين خواهد رفت.

20خاصيت قارچ:

 

20خاصيت قارچ:

۱-قند كم دارد و باعث كاهش قند خون مي شود
۲-چربي كم
۳-كاهنده كلسترول
۴-به دليل بالاتر بودن پتاسيم به سديم باعث كاهش فشار خون مي شود
۵-بيش از ۷۵ درصد پروتئين قابل جذب دارد
۶- خون ساز
۷- داراي ويتامين هاي گروه ب
۸- ضد سرطان
۹- ضدالتهاب
۱۰- افزاينده هوش و حافظه
۱۱- داراي اكثر اسيدهاي آمينه
۱۲- داراي نشاسته كم
۱۳- داراي كالري كم
۱۴- داراي اسيد چرب ضروري اسيدلينولئك(جلوگيري كننده از سرطان)
۱۵- جايگزين گوشت قرمز(به دليل پايين بودن تري گليسيريد و كلسترول)
CDEK 16- داراي ويتامين هاي
۱۷- عناصر معدني بيشتر از گوشت و سبزيجات
۱۸- به دليل داشتن الياف و خاكستر قليايي زياد مناسب براي اسيد معده زياد
۱۹- داراي آنزيم تريپسين(كمك به هضم غذا)
۲۰- داراي اسفنگوليپيد مفيد براي سيستم مغز و اعصاب

20خاصيت قارچ:

۱-قند كم دارد و باعث كاهش قند خون مي شود
۲-چربي كم
۳-كاهنده كلسترول
۴-به دليل بالاتر بودن پتاسيم به سديم باعث كاهش فشار خون مي شود
۵-بيش از ۷۵ درصد پروتئين قابل جذب دارد
۶- خون ساز
۷- داراي ويتامين هاي گروه ب
۸- ضد سرطان
۹- ضدالتهاب
۱۰- افزاينده هوش و حافظه
۱۱- داراي اكثر اسيدهاي آمينه
۱۲- داراي نشاسته كم
۱۳- داراي كالري كم
۱۴- داراي اسيد چرب ضروري اسيدلينولئك(جلوگيري كننده از سرطان)
۱۵- جايگزين گوشت قرمز(به دليل پايين بودن تري گليسيريد و كلسترول)
CDEK 16- داراي ويتامين هاي
۱۷- عناصر معدني بيشتر از گوشت و سبزيجات
۱۸- به دليل داشتن الياف و خاكستر قليايي زياد مناسب براي اسيد معده زياد
۱۹- داراي آنزيم تريپسين(كمك به هضم غذا)
۲۰- داراي اسفنگوليپيد مفيد براي سيستم مغز و اعصاب

خواص قارچ براي پوست

 

 

خواص قارچ براي پوست :

قارچ هاي خوراكي منبع خوبي از فيبر و اسيدهاي چرب اشباع نشده هستند، اما داراي كالري پاييني مي باشند و اين ممكن است كه عجيب به نظر برسد، اما قارچ ها مي توانند براي پوست هم مفيد باشند. قارچ ها حاوي ويتامين د ، سلنيوم و آنتي اكسيدان هايي هستند كه از پوستتان محافظت مي كنند ، قارچ در حال حاضر در كرم هاي موضعي و سرم ها نيز كاربرد دارد..

قارچ ها براي طعم بي نظير و مزايايي كه براي سلامتي دارند، بسيار محبوب مي باشند و سرشار از مواد مغذي هستند ؛قارچ هاي خوراكي ارزش غذايي خوبي دارند قارچ يكي از سبزيهايي است كه به تقويت سيستم ايمني بدن كمك مي كند اما راه استفاده از اين خواص تنها انتخاب صحيح قارچ است كه پيشنهاد مي شود براي خريد قارچ بايد محتاط باشيد و آن را از فروشگاه هاي معتبر تهيه كنيد..

هيدراته نگهداشتن پوست

اسيد هيالورونيك، بعنوان يك مرطوب كننده داخلي بدن محسوب مي شود، زيرا پوست را پر و سفت مي كند. اين ماده، چين وچروك ها و خطوط پيري را كاهش مي دهد. قارچ، حاوي پلي ساكاريد است، كه در آبرساني و پركرد در غالب خواص قارچ اشاره شده است با مصرف قارچ، پوست، موثر است و پوست نرم و انعطاف پذير مي شود..

كمك به درمان آكنه با قارچ

بعضي از قارچ ها، اسيدكجيك دارند و يك روشن كننده طبيعي براي پوست است. اين اسيد، توليد ملانين بر سطح پوست را كاهش مي دهد. سلول هاي جديد پوست را كه بعد از لايه برداري سلول هاي مرده تشكيل شده اند، روشن مي كند.

اين ماده، جايگزين عالي اي براي روشن كننده هاي شيميايي سمي مانند هيدروكينين كه خطر ايجاد سرطان را دارد، است.

قارچ داراي خواص ضد پيري است

قارچ، داراي خواص ضدپيري است. اسيدكوجيك، در كرم ها و لوسيون ها و سرم ها به عنوان درماني براي علائم پيري مانند لكه هاي كبد، لكه هاي پيري، تغيير رنگ و رنگ پوست نامناسب ناشي از آسيب نوري،استفاده مي شود.

قارچ، دفاع طبيعي بدن را افزايش مي دهد و با سالم كردن آن، ظاهر پوست را بهبود مي بخشد.

قارچ براي درمان اختلالات پوستي

به دليل التهاب و فعاليت زياد راديكال آزاد، اختلالات پوستي به وجود مي آيند. قارچ، حاوي آنتي اكسيدان و تركيبات داراي خواص ضدالتهابي است. استفاده موضعي از اين تركيبات طبيعي، درمان را سرعت مي بخشد و با التهاب مبارزه مي كند عصاره استخراج شده از قارچ، معمولا در محصولات پوست و براي درمان مشكلات پوستي مانند آكنه استفاده مي شود.