- ۲۴ بازديد
- ۰ نظر
تا كنون نظري ثبت نشده است
قارچ شاه صدف حاوي آنتي اكسيدانت هايي است كه بيماره ها را دور مي كند. خاصيت آنتي اكسيدانتي در اين قارچ به خاطر اسيد آمينه اي به نام اگروتيونين است. وقتي كه شخصي از اين قارچ مصرف مي كند، آگروتيونين به مناطق حساس بدن راه پيدا كرده و آنها را تميز مي كند. اين مناطق حساس شامل چشمها، كليه ها و كبد مي شود. انتي اكسيدانت ها تركيباتي هستند كه عمل عكس اكسيداسيون انجام مي دهند. اكسيداسيون فرايندي است كه باعث پوسيدگي و يا تجزيه مواد مي شود. به عنوان مثال، فرايند اكسيداسيون باعث مي شود كه تكه اي گوشت فاسد شود، در حاليكه همين فرايند باعث تجزيه سلولهاي بدن مي شود. سلولهاي بدن ضرورتا بعد از اكسيداسيون تجزيه نمي شوند بلكه راديكالهاي آزادي توليد مي كنند كه به سلول صدمه مي رساند. همانطور كه قسمتي از ميوه اگر صدمه ببيند، باعث تسريع در پوسيدن ميوه مي شود، سلولهاي صدمه ديده بدن هم نيز همين عمل را انجام مي دهند. سلولهاي سرطاني بدين طريق گسترش پيدا مي كنند. آنتي اكسيدانت بسيار ارزشمند است چون باعث حذف اين راديكالهاي آزاد مي شود و سلولهاي سالم در محيط سالم باقي مي مانند.
اين قارچ همچنين حاوي تركيباتي به نام استاتين ها مي باشد كه به مقابله با بيماري ها مي پردازند. تركيب بخصوصي كه در قارچ شاه صدف پيدا مي شود، لواستاتين ناميده مي شود. لواستاتين در تميز كردن كلسترول از سيستم گردش خون كمك مي كند. وقتي كه خون عاري از كلسترول شد، سيركولاسيون خون سرعت مي يابد و بدن احساس سلامتي و شادابي بيشتري مي كند.
در تحقيقي كه در سال ۲۰۰۹ در روي موش انجام شد، مشخص شد كه شاه صدف در كنترل انسولين در بدن نيز موثر است. اين يافته ها در تحقيقات انجام شده در ريچارد سوليوان، دانشگاه استراتكلود، قارچهاي دارويي نيز تاييد شد.
تجمع كلسترول در بدن معمولا به علت عادت تغذيه اي غلط از طريق مصرف منظم غذاهاي پالايش شده مي باشد. طريقه ديگر تجمع كلسترول در بدن، استفاده از غذاهاي فيبري است كه در دماي زياد پخته مي شوند، تا جاييكه ارزش غذايي شان را از دست مي دهند.
اين قارچ نيز يك منبع عالي تقويت كننده انرژي استو بسياري از ورزشكاران به فكر اين هستند كه چگونه مي توانند به صورت منظم به اين قارچ دسترسي داشته باشند تا در رژيم غذايي خود از آن همرا با غذاهاي ديگر استفاده نمايند.
پلوروتوس ارينجي همچنين باعث بهبود توليد خون در بدن مي شود. اين خاصيت مهمي است، چون تعداد افرادي كه از كم خوني رنج مي برند در حال افزايش است. مواد غذايي موجود در اين قارچ كه به افزايش هموگلوبين كمك مي كنند، ار ارزش والايي در زمينه پزشكي برخوردارند.
همچنين گزارش شده است كه پلوروتوس ارينجي داراي خواص ضد باكتريايي است. بيماري هاي بسيار زيادي هستند كه توسط باكتريها ايجاد مي شوند. از جمله آنها مي توان به بيماري وبا و كزاز اشاره كرد. بنابراين قارچي كه بتواند با باكتري ها بجنگد، قطعا نجات دهنده زندگي است. اهميت اين موضوع بسيار مهمتر مي شود وقتي بدانيم كه يك داروي طبيعي شبيه قارچ به ندرت داراي اثرات جانبي مضر مي باشد.
قارچ پلوروتوس ارينجي (شاه صدف) موارد استفاده ديگري هم دارد كه به صورت غير مستقيم در سلامت انسان تاثير مي گذارد. اين قارچ تجزيه كننده تركيبات ليگنوسلولزي است، يعني قادر است فراورده هاي جانبي و يا به قول معروف ضايعات كشاورزي را تجزيه نموده و به فرم سالم و قابل مصرف براي حيوانات اهلي در بياورد. اين خاصيت قارچ باعث ارزانتر تمام شدن علوفه دام شده و به كشاورز اطمينان مي دهد كه با هزينه كمتري شير و گوشت توليد نمايد. اين امر سلامتي مردم را ارتقا مي بخشد چون توانايي خريد مردم را در خريد غذاهاي مغذي افزايش مي دهد.