نكات كاربردي پرورش قارچ

آموزش و مشاوره پرورش قارچ

دوشنبه ۲۴ شهریور ۰۴

نكات كاربردي پرورش قارچ

نكات كاربردي پرورش قارچ

مشكلات تشكيل پين :

اكثر سالن داران در فصل پاييز و زمستان با مشكلات رشد و توسعه پين در فلاش اول روبرو هستند براي رهايي از اين مشكل بايد تبخير مناسب در سالنهاي پرورش بوجود آورند و از استفاده خاك دنس چسبيده كه تخلخل ناكافي دارد پرهيز نمايند. در صورت استفاده از خاك دنس و چسبنده بايد درMix مواد Cac-ing با خاك پوششي نهايت دقت را داشته باشند چون تركيب اصولي مواد Cac با خاك پوششي باعث اصلاح ساختار و ساختمان گشته و تبادل گازها را آسان مي نمايد و در نهايت باعث توسعه مناسب پين مي گردد.

در مرحله توسعه پين رطوبت نسبي از اهميت بسزايي برخوردار است كه بايد با كاهش آن به توسعه پين كمك كرد و اگر هواي ورودي به سالنها خيس و مرطوب باشد تفاوت رطوبت مطلق محيط بيرون و درون سالن حداقل ۲ گرم بوده و تهويه كافي برقرار باشد.

اشتباه ديگري كه اغلب قارچ كاران انجام مي دهند خاموش كردن يونيت هاي هواساز به دليل سردي هوا مي باشد كه در اين حالت رطوبت گيري و تبخير انجام نخواهد گرفت.

نتيجه : مراقب توسعه پين ها باشيد و اگر لازم است آنها را بشماريد براي اين كار قطعه اي از بستر را انتخاب كنيد.توسعه ناكافي پين ها در اين قطعه علامت و هشداري براي اقدامات به موقع مي باشد.

مقادير CO2 در زمستان :

با پايين آمدن درجه حرارت محيط در زمستان ، رطوبت محيط يا به عبارت بهتر رطوبت نسبي محيط كاهش مي يابد بنابراين بايد مراقب خشكي هوا و ضرر و زيان آن باشيم .

در ماههاي زمستان اغلب با مشكلات غير ضروري كيفيت روبرو هستيم كه در نتيجه مصرف مقادير بالاي CO2 پيش مي آيد قارچها براي رشد ، تبخير و تعرق انجام مي دهند و رطوبتي كه قارچها توليد مي كنند بايستي بوسيله دستگا ه هاي هواساز خارج شود. به هر حال در زمستان براي ادامه رشد ، رطوبت مورد نياز مي باشد اگر عليرغم رطوبتي كه توسط قارچها ايجاد مي شود رطوبت اضافي مورد نياز باشد نشانه اين است كه در هواي سرد يا خشكي كه بوسيله دستگاه هاي هواساز وارد مي شود ميزان CO2 كم مي باشد.

يك قانون علمي مي گويد: به جاي تأمين رطوبت اضافي به مدت طولاني ميزان CO2 را افزايش دهيد. افزايش ميزان CO2 ، نياز به گرماي اضافي را كاهش داده و نياز به انرژي را در حد قابل توجهي ذخيره مي نمايد .

اگر از اين روش براي رسيدن به درجه حرارتهاي صحيح و رطوبت مناسب استفاده شود مطمئنا افزودن CO2 تا ۲۰۰۰ PPM يا بيشتر در زمان رشد و وزن گيري قارچها مشكلي ايجاد نمي كند.

اما به ياد داشته باشيم كه ميزان اكسيژن (O2) علاوه بر مقادير CO2 به ميزان رطوبت هم ارتباط دارد.

به جاي هواي مرطوب مي توان از هواي خشك با ميزان CO2 بالا استفاده كرد ميزان CO2 را مي توانيم تا ۳۲۶ PPM در هر گرم هواي خشك بدون اينكه روي ميزان اكسيژن تأثير بگذارد افزايش دهيم .

چگونگي مديريت آبياري محصول قارچ : (Paul j.Wuest) How to Manage the Watering of a Mushroom Crop

كيفيت قارچ و سرعت توليد به وسيله عمق خاك ، رطوبت و آبياري تغيير مي كند، ظرفيت رطوبت اوليه خاك پوششي و همچنين چگونگي و زمان آبياريها ، تعداد پين ها و اندازه و كيفيت قارچ را تغيير مي دهند. آب و آبياري فاكتورهايي هستند كه كشت كارهاي خوب و متوسط را از هم جدا مي كند و ممكن است گيج كننده به نظر برسد اگر آبدهي روي هم رفته كاملا درك نشود يا انجام نشود ، قبل از رفتن به سراغ آبدهي تعداد جمله راجع به لايه هاي خاك پوششي جهت اين منظور بيان مي شود .

خاك پوششي: CASING

به طور نرمال عمق (اندازه گيري شده بعد از اولين آبدهي ) ۱-۱٫۲۵اينچ خاك پوششي جهت محصول قارچ كافي و مناسب است.

كشاورزان و مزارعي نيز هستند كه عمق خاك پوششي انها ۱٫۷۵-۲ اينچ مي باشد اما چنين عمقي در جاهاي كه “پيت ماس” به عنوان لايه مياني استفاده مي شود وجود دارد. اشتباه اصلي با لايه خاك پوششي عميق وجود ندارد اما با مديريت خوب هيچ نيازي به استفاده زياد از خاك نداريم ، خاك بيشتر يا عميق تر فاصله بين خاكدهي و برداشت را طولاني مي كند. در مورد خاكدهي مي توان بيشتر صحبت كرد ولي همين راهنمايي كلي جهت بدست آوردن يك محصول رضايت بخش كافي است.

آبدهي : WATERING

آبدهي خاك پوششي يك هنر مي باشد و در آن كشاورزان -۱ زمان آبدهي -۲ مقادير مورد نياز آب -۳ چگونگي به كارگيري آبدهي را بايد بدانند. توضيحات پايين به عنوان فاكتورهاي آبياري (به جاي جدول ) در نظر گرفته مي شوند.

چگونگي آبياري : HOW to APPLY water

قبل از بحث راجع به زمانهاي آبياري مهم است چگونگي به كارگيري آبدهي و عادت كاري شخص كه آبدهي مي كند را بدانيم . يك سرآبپاش كه سر آن آبدهي مي كند جهت آبياري قارچ مورد نياز است و مطلوب است كه سرآبپاش يك آب نرم و پودري داخل يك قوس خيلي بلند براي آبدهي اوليه توليد مي كند و عامل بالقوه آن جهت سيل كردن خاك به وسيله نيروي خاك حداقل باشد . يك سرآبپاش با ۷۵۰ – ۱۰۰۰ سوراخ در ۰٫۰۱ اينچ در قطر دايره كاملا مناسب براي اين كار مي باشد . اينكه چگونه يك شخص آبدهي را انجام ميدهد به آموزش اوليه و سطح نظارت بستگي دارد. برخي كشت كارهاي موفق تربيت و آموزش آبدهي پرسنل را با حركت ثابت از چپ به راست و از راست به چپ ، شايد ۳ عبور و در ۴ فوت از بستر، آبياري بستر از سطح . شخص يك الگوي حركت انجام مي دهد يك آهنگ ۱و۲ و۳را براي آبدهي دنبال كند . تجربه پيشنهاد مي كند كه استفاده از آهنگ در طي آبدهي يك تكنيك مي باشد يك مدير مي تواند ميزان آب داده شده را هدايت كند . بدين معني كه در طي شماره ۱ آب از راست به چپ هدايت شده و شروع در وسط بستر . بين شماره ۱و۲ سر آبپاش حركت داده مي شود از راست به چپ و كمي نزديكتر به كنار بستر و بين ۲و۳ حركت جارويي نهايي ايجاد مي شود و حتي نزديكتر به كناره بستر و ۳ در جهت عكس . هدايت آب از مركز به كناره بستر بدين معني كه شخص آبياري كننده و بايد سرآبپاش را در داخل يا خارج براي اطمينان از اينكه كل منطقه هدف آبياري مي شود حركت دهد.

پرورش دهندگان كند: Slow growers

اغلب پيش مي آيد كه رشد خيلي آهسته مي باشد به طوريكه اولين روز برداشت از فلاش ۱با ۲ روز تأخير صورت مي گيرد كه باعث تأثير روي فروش و سازماندهي كارخانه مي گردد.

اين تأخير ممكن است عــلل مختـلفي داشته باشد، تـأخير رشد يك معـيار از يك پروسه اي است كــه به آرامي پيش نمي رود . به طوريكه بالا بودن PH كمپوست كه سپس روي خاك هم كمپوست به صورت سياه ظاهر مي شود كه كمپوست غير فعال هم مي تواند مقصر باشد، اشتباهات پر مثل فشرده كردن خاك پوششي با الگوي بد و نامناسب آبياري و يا صدمه به ميسيليوم هنگاميكه كمپوست فاز III پر مي گردد و همچنين در طي رافلينگ. تأثير مثبت مي تواند در طي آخرين دوره آبدهي و قبل از كاهش دما (در هوادهي) معرفي مي گردد. اگر رشد دچار تأخير و اَفت شده شما هم سعي نكنيد آبدهي را به تأخير بيندازيد، توجه كنيد در طي ساكن شدن كمپوست آب كافي داده شود روش ديگر در سرد كردن دماي كمپوست به زير ۲۰ درجه نيايد. كمپوست را بمدت طولاني فعال نگه داريم.

كمپوست فعال : Compost activity

پرورش دهندگان اغلب در مراحل معين كشت با كمپوست فعال مواجه مي گردند كه اين مي تواند تأثير منفي روي توليد و كيفيت قارچ بگذارد به ويژه اگر براي مثال ، رطوبت خيلي زيادي از سطح خاك پوششي در حين هوادهي تبخيرشود.

كمپوستي كه اين نوع فعاليت (فعاليت بالا) را نشان مي دهد اغلب از لحاظ ساختماني خشك تر و زبرتر مي باشد، روش هايي جهت كاهش فعاليت زيادي مي تواند انجام بگيرد:

  • از وزن پر خيلي بالا در سالنها و يا supplement (ماكزيمم ۹۰kg , Filling در هر متر مربع) جلوگيري كنيد
  • در طي پر يا Filling حداكثر ۵ lit آب به ازاي هر متر مربع بدهيد (اگركمپوست زبر و خشك به نظر مي رسد).
  • كمپوست را كمتر فشرده كنيد.
  • مطمئن شويد كه كمپوست در فاز III حداقل ۱۶ روزه باشد.
  • بعد از پر، بدون توجه به دماي كمپوست ، كمپوست را سرد كرده و دماي آن را زير ۲۴ C0 نگه داريد قبل ازاينكه Recovery يا ريشه دواني ميسيليوم آغاز شود ، به طوريكه درجه حرارت كمپوست در زمانيكه blow down شروع مي شود خيلي بالا نباشد. نبايد اجازه دهيم درجه حرارت كمپوست از ۲۷ C0 تجاوز كند.

درجه حرارت كمپوست در طي recovery :

بالا آمدن ريسه (Recovery) روي بسترها بعد از رافلينگ يا بعد از به كارگيري آخرين آب اغلب نامنظم مي باشد. براي تقويت ريسه Recovery اجازه دهيم تا دماي هوا با فن خاموش براي ۱۲ ساعت آخر تا ۲۳ C0 بالا برود. درجه حرارت كمپوست غالبا تا۲۸-۲۹ C0 بالا مي رود. هوادهي يا (blow down) با اين درجه حرارت بالاي كمپوست بدين معنا مي باشد كه مقدار زيادي رطوبت از سطح خاك پوششي از دست برود و اين از دست رفتن رطوبت به مدت طولاني قبل از اينكه دماي كمپوست به زير ۲۳C0 برسد صورت مي گيرد. خاك پوششي از ريسه هاي قارچ پر مي گردد. تشكيل پين و رشد زياد ميسليوم اغلب مشكل ساز بوده ودر طي فلاش II مشكلات كيفي به وجود مي آيد كه در نتيجه خاك پوششي خشك و باعث رشد خيلي زياد ميسيليوم مي باشد مطمئن شويد زمانيكه خاك پوششي براي آخرين بار آبياري مي شود دماي كمپوست تا ۲۴-۲۵٫۵ C0 پايين آورده شده باشد و ماكزيمم درجه حرارت هوا را در دوره (Recovery ) روي ۲۱ C0 تنظيم نمائيد. (اگر لازم است سيستم خنك كننده را فعال كنيد).

درجه حرارت هوا: Air temperature

در ساعات اوليه هوادهي ، دماي كمپوست ناديده گرفته مي شود و توجه كامل به دماي هوا اختصاص داده مي شود . گستردگي بيشتر ، درجه حرارت آهسته تر خواهد افتاد .بعضي وقتها حتي از ۲۱ C0 به ۲۰/۵ C0 در۵ روز اول ، به دنبال يك افت تدريجي به ۱۹ C0 قبل از فلاش اول اتفاق مي افتد. اگر تعداد زيادي پين ها توسعه يافته اند درجه حرارت را مجددا بالا ببريد . كنترل درجه حرارت رشد تا دو روز پيش از فلاش اول امكان پذير است . بعد از اين ، پين ها به حدي بزرگ هستند كه تحت تأثير قرار گيرند. در اين مرحله ، درجه حرارت كمپوست مي تواند كنترل شود ،

اما تنها قبل از اينكه درجه حرارت كمپوست مجددا شروع به بالا رفتن كند . قبل ازفلاش I ، درجه حرارت كمپوست ۲۱ C0 يا ۲۰/۵ C0 باشد قبل از اينكه شروع به بالا رفتن كند . دماي هــوا نياز داريم كـه تا ۱۸ C0 يا حتي ۱۶ C0 پايين آورده شود.

رطوبت سالنهاي رشد : Growing room humidity

در blow down (هوادهي) مقدار زيادي رطوبت از سالنهاي پرورش خارج مي شود. در ۵ روز اول و در طي پين زدن حفظ رطوبت بالاي ۹۵% مهم مي باشد كه اين امر مي تواند با خيس كردن منظم و مرتب ديوارها و كف سالنها حاصل شود. همچنين مطمئن شويد كه سرماي activated خيلي سريع نيست (درطي blow down) كه دريچه هوا خيلي سريع باز نمي شود . چون همان طور كه مي دانيم هواي سرد وارد شده داراي رطوبت كمي مي باشد. مي توان خيس كردن كف ، ديوارها را بعد از ۵ روز متوقف كرد . اجازه دهيد كف سالن به آرامي خشك شود. اطمينان كنيد كه RH به تدريج تا فلاش I به حدود ۸۹-۹۰% باشد.

كسري رطوبت: Moisture deficit

پاراگراف قبلي راجع به رطوبت نسبي صبحت مي دهد . چون رطوبت نسبي با دما ارتباط دارد و حتي مي توان گفت كه (RH) رطوبت نسبي ، در دماهاي بالا باعث تبخير و تعرق بيشتر مي شود . بنابراين ، افزايش رطوبت پين ها را نامطمئن خواهد كرد چون بين درجه حرارت محيط و كمپوست اختلاف كمي وجود دارد . نگهداري در يك رطوبت نسبي يكنواخت در اين درجه حرارت بالا باعث مي گردد هوا قادر به جذب رطوبت بيشتر ميباشد و بنا براين تبخير و تعرق افزايش مي يابد. كسري رطوبت مكررا مقدار رطوبت هوا را كه قادر به جذب و نگهداري آن در يك سطح باثبات است را محاسبه مي كند . (با تنظيمات RH) حتي در يك درجه حرارت بالا ، اين باعث تبخير و تعرق باثباتي در طي تشكيل پين مي گردد.

دي اكسيد كربن : CO2

اگر چه دي اكسيد كــربن روي توسعه قارچ مؤثر مي باشد ، اما يك عامل فرعي در مقايسه با RH و درجه حرارت مي بـــاشد. افــزايش ميــزان CO2 بدون تغيير درجـــه حرارت و RH تأثير زيــادي ندارد . در طي هوادهي يا CO2 ,blow down بايستي از ppm 3000-5000 به ۱۲۰۰-۱۴۰۰ ppm قبل از فلاش I برسد . CO2در روز اول مهم نيست، اما مهم است كه كاهش داده شود.

تأمين رطوبت از كمپوست يا خاك پوششي : Moisture supply from compost / casing soil

جابجايي رطوبت از كمپوست و خاك پوششي جهت حمل مواد غذايي از كمپوست به خاك پوششي ضروري مي باشد . آبياري كمپوست به راحتي رطوبت مورد نياز اين مرحله را تأمين مي كند . به عنوان يك معيار جهاني براي ۱kg قارچ ۲ ليتر آب لازم است و چــون ۹۲% قارچ را آب تشكيل ميدهد كـه تقريبا ۱ ليتر اب به رشد اختصاص داده مي شود و باقيمانده آب جهت فرآيند هاي نهايي تبخير و تعرق مصرف مي شود. نمايش جابه جايي رطوبت از كمپوست يا خاك پوششي به قارچ بسيار مشكل مي باشد و عمدتا به وسيله فشار در كمپوست و شرايط آب و هوايي (مكش) سالنهاي پرورش تعيين مي شود . تنها روش جهت اعمال هر تنظيم رطوبت (به جزء آبياري بيشتر يا كمتر ) اختلاف رطوبت بين كمپوست يا هوا مي باشد . اگر اين اختلاف رطوبتي بين هوا يا كمپوست زياد باشد باعث جابجايي بيشتر رطوبت و خروج آن از كمپوست يا هوا در مقايسه با اختلاف كمتر بين كمپوست و هوا مي گردد. اغلب مشكلات كيفي زماني پديدار مي گردد كه كشت كارها مي خواهند به دلايلي (مثلا مشكلات كارگري ) جلوي رشد را با پايين آوردن دماي هوا بگيرند اين باعث بالا رفتن دماي كمپوست يا هوا مي گردد به دليل اينكه رطوبت به داخل قارچ حمل مي شود. به عبارت ديگر(اگر رطوبت نسبي هم همين گونه باشد، يعني بالا باشد) كمبود رطوبت در سالن پرورش كم شده بنا براين هوا رطوبت كمتري را جذب مي كند . بديهي است اين نوع مداخله (تأمين رطوبت بيشتر و جذب رطوبت كمتر) باعث تهاجم بيشتر روي فرآيند تبخير و تعرق شده كه نتيجه آن كيفيت بد قارچ مي شود. به عكس اين قضيه افزايش درجه حرارت هوا تقريبا هميشه تأثير مثبت داشته به طوريكه رشد تند شده و رطوبت ، كمتر به قارچها فشار وارد مي كند و اگر رطوبت نسبي هواي سالن پرورش كم باشد مي تواند رطوبت نسبي بيشتري را به آساني جذب نمايد.

جذب رطوبت در سالنهاي پرورش : Moisture absorption in the growing room air

مرحله بعدي فرآيند تبخير و تعرق جذب بخار آب موجود در هوا به وسيله قارچهاي داخل سالنهاي پرورش مي باشد. اجازه بدهيد كه جذب رطوبت ادامه يابد و مهم است كه هوا اشباع نباشد مقايسه هوا با يك اسفنج به طور آشكار نشان مي دهد كه هواي اشباع شده نمي تواند رطوبت زيادي جذب نمايد.RH درجه اشباع بودن را نشان مي دهد يعني هوا شامل ۸۵% مقدار ماكزيمم رطوبت ممكن در يك دماي معين مي باشد . به طوريكه هوا با دماي بالاتر ظرفيت جذب رطوبت بيشتري را نسبت به هواي سردتر دارد يعني هوا با ۸۵% RH در يك دماي پايين قدرت جذب رطوبتي كمتري را نسبت به هوايي كه رطوبت نسبي آن ۸۵% و دماي بالاتري دارد را مي باشد . آشكار است كه ظرفيت جذب رطوبت نه فقط به رطوبت بلكه به دما هم بستگي دارد. در حقيقت دماي پايين بايستي با مقدار كمي رطوبت (RH) تركيب شود تا دما بالاتر رفته و رطوبت نسبي افزايش يابد. در اين روش هيچ گونه تغيير دمايي روي ظرفيت جذب رطوبت تأثير غير عمد نخواهد گذاشت .

نكروز يا فساد داخلي پايه قارچ :

نكروز داخلي پايه هنوز هم بعضي اوقات در مزارع ديده مي شود عامل آن باكتريايي بوده و باكتريهاي ايجاد كننده عبارتند از :

Pseudomonad tolaadsii , Pseudomonas fluorescens

در شرايط حاد به شكلي ديده مي شود كه اغلب بالارومگس سياريد (Sciarid) اشتباه گرفته است.

همچنين مي توان آن را به صورت دواير كوچك با رنگ قهوه اي كمرنگ در پايه مشاهده كرد . اگر قارچها را از وسط برش دهيم شما مي توانيد لكهاي باكتريايي را در پايه كلانك يعني جايي كه پايه شروع مي شود مشاهده نماييد.

نكروز مسري نبوده اما روي قابليت بازاريابي يا (Marketability) تأثير مي گذارد و هنگاميكه قارچها به اندازه پين هاي كوچكي هستند بوجود مي آيند.

روند تشكيل آن بدين شكل است كه وقتي فرآيند تبخير (evaporation) قطع مي گردد باعث مرگ پايه مي گردد و زمانيكه تبخير مجددا برقرار مي گردد. قارچه به رشد طبيعي خود ادامه مي دهند ولي علائم نكروز پايه به هنگام برداشت قابل مشاهده است.

با محدود كردن تبخير نمي توان از نكروز در طي رشد پين جلوگيري كرد اما با كاهش رطوبت هوا مي توان تا حد زيادي از اين مشكل پيشگيري نمود.

افزايش بيش از حد ميزان CO2 در سالنها براي كاهش تعداد قارچها مي تواند منجر به نكروز گردد. براي كنترل اين مشكل هيچ روش شيميايي وجود ندارد.

كيفيت قارچ خوراكي منوط به :

۱- سورت بندي (هم سايز بودن قارچ در بسته ها و تناسب اندازه قارچ با بسته).

۲- رنگ قارچ

۳- سفتي قارچ (Hardness)

۴- طول پايه قارچ در بسته (۱/۳ طول پايه قارچ )

۵-درصد خاك (ناچيز)

۶- عدم وجود لكه هاي باكتريايي

۷- عدم وجود بيماريها

۸- طول نسبي باقي مانده پايه

۹- باقي گذاردن قارچهاي (Principle mushrooms)

۱۰- نظارت بر نحوه چيدن به روش Mother , Father ,Baby

۱۱- نظارت بر انجام Tinning مناسب در ۲ روز اول برداشت .

بسط و توسعه Spread

هزينه هاي برداشت يكي از كانون هاي اصلي توجه در خيلي از مزارع به هنگام پايين آمدن قيمت قارچ مي باشد. انرژي زيادي صرف آموزش صحيح تكنيك ها و روشهاي صحيح برداشت مي شود. تعداد زيادي از مزارع سرمايه گذاريهاي سنگيني روي اهداف برداشت انجام مي دهند مانند ماشينهاي چيدن اتوماتيك ، غالبا اين وسيله به خاطر برآورده كردن قوانين سالم و امن يك نياز مي باشد.يكي از عوامل مهم هزينه هاي برداشت را مي توان در كيفيت برداشت يافت كرد . اگر شما قادريد ، گستردگي و پراكندگي كافي قارچ و (stagger) در فلاشها به وجود آوريد، مي توانيد به آساني با ۳-۴ kg در ساعت در برداشت برنده شويد. آغاز پراكندگي و گستردگي با خاك نسبتا كلوخه اي و طريقه خاكدهي روي بستر انجام مي شود . در صورت انجام عمل رافلينگ كنترل گستردگي در لحظه فلاش اول آسان مي باشد. اما وقتي عمل رافلينگ صورت مي گيرد باز هم بسط و توسعه قارچ در فلاش ۱ تا ۵ روز غير استادانه و ناشيانه مي باشد . در مزارعي كه عمل رافلينگ انجام نمي گيرد براي ايجاد اين بسط و توسعه فلاش همواره كار بايك تناسب و نسبت از هواي بيرون و هواي سير كوله يك متد مي باشد. آبپاشي بسته به ميزان مواد Cacing هنوز هم به طور معمول ۳ الي ۵ روز انجام مي شود . اين بدان معناست كه ميسليوم مي تواند به خوبي توسعه يافته و زماني كه تقريبا به سطح خاك ميرسد پين زدن اتفاق مي افتد.تعداد پين ها عمدتا به وسيله درجه حرارت هوا تعيين مي گردد. زمانيكه تعداد كافي و به اندازه درشت پين به وجود آمد ، درجه حرارت را مي توانيد تا ۱۶ الي۱۷c0 كاهش دهيد. اگر بتوانيد زمانيكه دماي كمپوست به زير۲۰ c0 مي رسد برداشت را آغاز كنيد پس بسط و گسترش و پراكندگي تا ۵-۶ روز امكان پذير مي گردد. اگر يك فلاش ۱۸ kg مي تواند در عرض ۴-۵ يا ۶ روز برداشت شود پس يك سؤال واضح در مورد بسط و گسترش فلاش وجود دارد. قارچ هاي جدا و منفك آسانتر برداشت مي شوند، بنابراين قارچ چين ها زمان كمتري جهت تنك كردن قارچ هاي خوشه اي نياز دارند. به طور اتوماتيك گستردگي و پراكندگي خوب قارچ در فلاش I تقريبا همواره در فلاش II گستردگي خوبي را باعث مي شود.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.