قارچ چگونه كشت مي شود
كاشت قارچ امروزه اهميت زيادي پيدا كرده و تقاضا براي پرورش آن افزايش يافته است.
كاشت قارچ در خانه، كاري است كه هر فردي كه علاقه مند به كاشت سبزيجات باشد، مي تواند آن را در خانه خود انجام دهد.
سرعت رشد قارچ ها در مقايسه با بسياري از سبزيجات، زياد است و فضاي كمي را در باغ به خود اختصاص مي دهند.
قارچ از آن خوراكي هايي است كه شرايط خاصي براي پرورش و نگهداري دارد.
پس بهتر است قبل از اقدام به هر كاري، با پوپونيك همراه باشيد تا با اصول اوليه و همچنين شرايطي كه بايد براي رشد قارچ ها در نظر گرفت آشنا شويد.
قارچ براي اولين بار در فرانسه و در هواي آزاد كاشت شد و به تدريج به درون فضاهاي بسته انتقال يافت.
قارچ ها در فضاهاي داخلي و خانه بهتر رشد مي كنند، زيرا در اين مكان ها درجه حرارت و شرايط نور را مي توان به راحتي مديريت كرد.
پس در نظر داشته باشيد كه در كاشت قارچ، مهمترين موضوعي كه بايد به آن دقت فراواني شود، مديريت شرايط است.
كاشت قارچ گلخانه اي براي اولين بار در سال ۱۷۵۴ در سوئد ابداع شد و حدود ۵۰ سال قبل وارد ايران شد.
بهترين زمان براي كاشت قارچ:
از ماه مهر تا آذر بهترين زمان براي پرورش قارچ در خانه است.
براي كاشت قارچ در ماه هاي ديگر سال، در صورتي كه امكانات تهويه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محيط محل پرورش قارچ را بتوانيد فراهم نماييد، ميتوانيد قارچ را در ماه هاي ديگر نيز كاشت و پرورش نماييد.
به طور كلي ميتوان قارچ را در محيط تاريك پرورش داد و به جز نور مستقيم آفتاب، هر مقدار نور را تحمل مي كند.
روش كاشت و پرورش قارچ:
براي كاشت قارچ به اتاقي نياز است كه داراي قفسه بندي باشد و شامل راهروهايي ميان هر رديف از قفسه ها باشد.
همچنين اقدامات عايق كاري سالن براي جلوگيري از اتلاف گرما و سرما نيز بايد در آن رعايت شده باشد.
به طور متوسط بهترين درجه رطوبت براي كشت، بين ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
همچنين درجه هواي محيط پرورش نيز بايد بين ۱۵ – ۱۰ درجه نگهداري شود.
كمپوست، بستري است كه قارچ روي آن رشد كرده و از آن تغذيه ميكند
اولين و مهمترين مادهاي است كه براي پرورش قارچ مورد نياز است.
در كل به كود هاي گياهي كمپوست، تركيبي فرآوري شده از كاه و مواد ديگر است و يك نوع كود گياهي به حساب مي آيد.
با استفاده از بذر قارچ يا اسپان (Spawn) مي توان در روند رشد قارچ ها، تسهيل ايجاد نمود.
ميسيليوم (mycelium) به قسمت روينده قارچ گفته مي شود كه شامل ميليون ها رشته منشعب است كه در ميان كمپوست يا خاك منتشر مي شود.
ميليسيوم در واقع ساختار اصلي ريشه ي قارچ است كه پس از دوره اي از رشد، گسترش و رشد يافته و باعث به وجود آمدن قارچ مي شود.
زماني كه تاج قارچ شكل كامل خود را پيدا نمود.
بايد به طور مرتب در طول بستر كشت، بررسي كرد و قارچ هاي رسيده را جمع آوري نمود.
قارچ هايي كه ********ر آن باز شده و ترك برداشته، وزن آن كم مي شود و ارزش فروش ندارند.
همچنين قارچ هايي كه زودتر از موقع چيده شوند.
وزن آنها سبك بوده، ارزش غذايي كمتري دارد و از قارچ هاي درجه دو محسوب مي شوند.
در صورتي كه از سبدهاي بزرگ براي جمع آوري قارچ ها استفاده شود، فشار قارچ ها روي سبد موجب مي گردد كه قارچ هاي زيرين خراش برداشته و سياه شوند.
روش برداشت قارچ:
نحوه برداشت قارچ ها به اين شكل است كه كلاهك را در دست گرفته و يك پيچ به آن مي دهيد تا پايه آن از زمين جدا شود.
بلافاصله ساقه كثيف را با چاقوي تيز قطع كنيد و سپس قارچ تميز را داخل سبد قرار دهيد.
قارچ هاي چيده شده را به اتاقي سرد انتقال دهيد و در اسرع وقت نسبت به درجه بندي آن اقدام نماييد.
قارچ هاي لك دار و ناقص را جدا كرده و از آن ها براي مصارف تهيه پودر در قارچ و كچ آپ استفاده نماييد.
قارچ هاي سالم را به صورت بسته بندي، به بازار عرضه كنيد.
۱۸:۴۹
- ۳۹ بازديد
- ۰ نظر