روش هاي نگهداري قارچ

آموزش و مشاوره پرورش قارچ

دوشنبه ۲۴ شهریور ۰۴

روش هاي نگهداري قارچ

كنسرو كردن قارچ دكمه اي

خشك كردن قارچ دكمه اي

  1. انتخاب و شستن قارچ ها

در ابتدا قارچ هايي با رنگ روشن ، كوچك تا متوسط با ساقه‌هاي كوتاه را انتخاب كنيد سپس در آب سرد به مدت ۱۰ دقيقه خيس كنيد تا كثيفي هاي آن جدا شده و آن ها را به طور كامل بشوييد.

  1. برش دادن قارچ هاي بزرگ ‌تر

نياز به برش دادن قارچ ‌هاي كوچك نيست ، فقط تكه‌ هاي بزرگ را ببريد .

  1. جوشاندن قارچ ها

قارچ ها را در يك قابلمه پر از آب به مدت ۵ دقيقه بجوشانيد .

  1. پر كردن شيشه ‌ها

ظرف مورد نظر خود را با قارچ داغ پر كنيد. توجه داشته باشيد بايد ظرف پر شده به مقدار لازم سرخالي باشد.

  1. اضافه كردن نمك و ويتامين C

در صورت تمايل ، ۱ / ۲ قاشق چاي خوري نمك را به ظرف مورد نظر اضافه كنيد .همچنين براي رنگ بهتر ، ۱ / ۸ قاشق چاي خوري پودر اسيد آسكوربيك يا يك قرص ويتامين C را به آن اضافه كنيد .

  1. اضافه كردن آب داغ

در صورت نياز ، آب داغ تازه را اضافه كنيد و مطمئن شويد كه سر ظرف به ميزان مناسب (در حدود ۳ سانتي متر) خالي است.

  1. بستن درب شيشه ‌و فشرده سازي

قوطي كنسرو را هواگيري كرده و با فشردن قارچ ها ، درب قوطي را محكم ببنديد.

  1. استريل كردن و خنك كردن ظرف كنسرو:

ظرف كنسرو در اتوكلاو به مدت ۶۰ دقيقه در دماي ۱۲۱-۱۳۰ درجه سانتي گراد استريل شده و در آخر با آب سرد، قوطي ‌ها را خنك مي‌كنند تا درجه حرارت كاهش يافته و فشار آن به صفر افت كند. براي جلوگيري از رشد باكتري غيرهوازي كلستريديوم بوتولينوم بايد زمان استريل را در نظر گرفت. بعد از خنك شدن هنگامي كه دماي ظرف كنسرو به ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتي گراد رسيد مي توان بر روي آن برچسب زد و درجاي مناسب از آن نگهداري كرد.

خشك كردن قارچ دكمه اي

خشك كردن قارچ دكمه اي

  1. تميز كردن قارچ ها

ابتدا بايد قارچ ‌هاي دكمه اي را به خوبي تميز كنيد. برخلاف باور عموم ، قارچ خام مقدار زيادي آب را در طول يك آبكشي سريع جذب نمي‌كند. بنابراين از  شستن آنها در آب صرف‌ نظر نكنيد. سعي كنيد همه كثيفي ها را با دست يا به وسيله يك برس از آن جدا كنيد.تميز كردن كامل قارچ ها در همين ابتدا، پخت‌و پز شما را بسيار سريع تر مي‌كند. شما مي توانيد در ابتدا قارچ ها را تميز كرده سپس برش بزنيد و يا بر عكس و اين بستگي به نظر خودتان دارد.

  1. اسلايس كردن قارچ ها

قارچ را به تكه ‌هايي تبديل كنيد كه بين ۱ / ۴ تا ۱ / ۲ سانتي متر ضخامت دارند. تكه‌هاي ضخيم‌تر، مدت زمان بيشتري براي خشك شدن نياز خواهند داشت. پس اين زمان را در برش زدن قارچ ها در نظر بگيريد. همچنين انتخاب ضخامت قارچ ها مي‌تواند به اين بستگي داشته باشد كه چگونه مي‌خواهيد بعداً از آنها استفاده كنيد. پس اگر تكه‌ هاي ضخيم قارچ را در ظرف خود دوست داريد، آن‌ها را ضخيم ‌تر برش بزنيد.

  1. چيدن قارچ ها در يك ظرف مناسب

بعد از تميز كردن و برش زدن قارچ ها نوبت آن رسيده است كه قارچ هاي اسلايس شده را بر روي يك سيني مرتب بچينيد و اطمينان حاصل كنيد كه هيچ يك از قطعات با هم تداخل ندارند. در اين صورت بهترين جريان هوا در اطراف آنها ايجاد خواهد شد و آنها سريع‌تر و به طور مساوي خشك خواهند شد. اگر آن‌ها با هم تداخل پيدا كنند ، برخي از مناطق ممكن است به مدت طولاني تري ، رطوبت خود را حفظ كنند.

خشك كردن قارچ دكمه اي

  1. خشك كردن قارچ ها

در اين مرحله مي توانيد قارچ ها را به روش سنتي يعني در مقابل نور خورشيد خشك كنيد و يا اينكه درون فر با حرارت ۱۱۰ درجه فارنهايت به مدت ۴ تا ۶ ساعت خشك نماييد اين زمان براي تكه ‌هاي ضخيم‌تر به مدت ۸ ساعت طول خواهد كشيد. قبل از بسته بندي به قارچ خشك شده اجازه دهيد به طور كامل خنك شود.

 

 

نگهداري قارچ خشك شده

بهتر است قارچ خشك شده را درون يك ظرف شيشه‌اي منتقل كرده و به وسيله درپوش محكم درب آن را ببنديد و تاريخ خشك شدن آن را به وسيله برچسب روي شيشه بزنيد . قارچ خشك شده را از نور مستقيم و يا گرما دور نگه داريد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.