قارچ يكي از خوراكيهاي خوشمزه و مقوي است كه ميتواند براي رشد و سلامت كودك بسيار مفيد باشد. با اين وجود بسياري از مادران براي دادن قارچ به كودك ترديد دارند و نميدانند از چه زماني ميتوانند قارچ را به رژيم غذايي كودك خود اضافه كنند. در اين مقاله از كودكت در مورد فوايد و نكتههاي دادن قارچ به كودك صحبت ميكنيم.
آيا مي توانيد به كودك قارچ بدهيد؟
هيچ توصيه يا دستورالعملي مبني بر اينكه نبايد به كودك قارچ بدهيد وجود ندارد ولي براي دادن قارچ به كودك بايد نكاتي را رعايت كنيد كه در ادامه توضيح ميدهيم.
كودك در چه سني مي تواند قارچ بخورد؟
اگرچه نظرات متفاوتي در اين مورد وجود دارد، اما دو نظر متفاوت در اين مورد وجود دارد. يكي مي گويد از دادن قارچ به كودك بايد حداقل تا ۱۰ ماهگي يا بيشتر خودداري كنيم. ديگري معتقد است كه ۶ ماهگي زمان مناسبي براي شروع دادن قارچ به كودك است.
در هر صورت، همه قبول دارند كه قبل از اينكه قارچ به كودك داده شود بايد خوب پخته شود، چون باكتري موجود در آنها در طول فرايند پخت از بين خواهد رفت.
ارزش غذايي قارچ
ارزش غذايي | مقدار (در هر پيمانه يا ۷۸ گرم) |
كالري | ۱۵/۴ |
پروتئين | ۲/۲ گرم |
فيبر غذايي | ۰/۷ گرم |
پتاسيم | ۲۲۳ ميلي گرم |
فسفر | ۶۰/۲ ميلي گرم |
اسيدهاي چرب امگا ۶ | ۹۷/۳ ميلي گرم |
شكر | ۱/۲ گرم |
فوايد قارچ براي كودك
فوايد استفاده از قارچ به همان اندازه تنوع آنها منحصر بفرد است.
۱. تقويت سلامت كبد
قارچ يكي از آن غذاهايي است كه به سم زدايي كبد كمك مي كند. آن ها از كبد در برابر آسيب ديدگي محافظت مي كنند. اين مورد به ويژه براي نوزادان و كودكان كه بيشتر مستعد ابتلا به يرقان و هپاتيت B هستند بسيار مفيد است، چرا كه اين بيماري ها باعث آسيب رسيدن به كبد مي شود.
۲. ويتامين D
اكثر رژيمهاي غذايي گياهي حاوي مقادير كافي ويتامين D نيستند. ويتامين D را مي توان از محصولات لبني و از نور خورشيد به دست آورد. با اين حال، بيشتر والدين از قرار دادن نوزادان خود در برابر آفتاب پرهيز ميكنند مگر اين كه زمستان باشد.
۳. آهن
در حالي كه موادغذايي غير گياهي حاوي آهن كافي هستند، سبزيجات برگ سبز و آجيل آهن را در يك رژيم غذايي گياهي تامين مي كنند. آهن يك جزء ضروري در هموگلوبين است كه در سلول هاي قرمز خون يافت مي شود و براي ايجاد سلولهاي خوني جديد مورد نياز است.
۴. تقويت سيستم ايمني بدن
قارچ ها حاوي مواد بيوشيميايي هستند كه سيستم ايمني بدن را تقويت مي كنند. همانطور كه ايمني بدن نوزاد پس از سه ماهگي از بين مي رود (ايمني منتقل شده توسط مادر حدود ۳ ماه طول مي كشد)، سيستم ايمني مدولاسيون كمك مي كند تا كودك سلامت خود را حفظ كند و هنگام بيماري سريعتر بهبود يابد.
۵. آنتي اكسيدان ها
آنتي اكسيدانها به بدن كمك مي كنند تا «راديكال هاي آزاد» را كه به عنوان محصول جانبي در طول فرآيند متابوليسم طبيعي شكل ميگيرند رها كند. راديكال هاي آزاد ميتوانند به سلولها و DNA آسيب برسانند. عامل ديگر اين است كه آنتياكسيدانها به عنوان مكمل مصرف ميشوند و نميتوانند به طور موثر توسط بدن به كار روند، آنتياكسيدانها به طور طبيعي در غذاها وجود دارند.
نكاتي براي انتخاب قارچ مناسب
- هميشه قارچ تازه بخريد. اگر قارچ بسته بندي شده از فروشگاه مي خريد حتما توجه داشته باشيد كه همانهايي را انتخاب كنيد كه همان روز تحويل داده شدهاند.
- قارچهاي خوب خشك هستند و ترك خوردگي ندارند.
- زير كلاهك قارچها بايد قهوهاي يا صورتي باشد. آن هايي كه سياه شدهاند را انتخاب نكنيد.
- قارچ ها اگر در بسته بندي پلاستيكي نيستند بايد بتوانيد بوي آن را احساس كنيد. تقريبا بايد هيچ بويي ندهد. اگر بوي كهنگي ميدادند آنها را انتخاب نكنيد.
- از خريدن قارچ هاي كنسروي اجتناب كنيد زيرا حاوي مواد نگهدارنده هستند.
چگونه قارچ را درست كنيم و آن را براي مدت طولاني نگه داريم؟
قارچ ها تا ۱ هفته در يخچال سالم و تازه ميمانند.
آنها را در پاكت هاي كاغذي يا در لاي حوله كاغذي روي سيني در يخچال نگهداري كنيد. آنها را در كيسه هاي پلاستيكي كه هوا در آنها نفوذ نمي كند نگهداري نكنيد.
زماني كه مي خواهيد قارچ ها را بپزيد آن ها را زياد در آب خيس نكنيد، چرا كه عطر و طعم خود را از دست مي دهند. خيلي ساده آن ها را سريع آبكشي كنيد يا حتي ميتوانيد با يك دستمال مرطوب تميز كنيد.
خطر آلرژي قارچ براي نوزادان
مانند بيشتر مواد غذايي احتمال آلرژي زا بودن قارچ نيز بسيار كم است. تعداد افرادي كه به قارچ حساسيت دارند خيلي شناخته شده نيست ولي حدس زده مي شود كه اين ميزان حدود ۱% باشد.
با اين حال، قارچ هاي خام ممكن است اسپور آزاد كنند كه نوعي گرده هستند كه بر روي تنفس تاثير مي گذارند. اين نوع آلرژي بسيار شايع است.
۰۹:۳۸
- ۵۴ بازديد
- ۰ نظر